سفارش تبلیغ
صبا ویژن

وکیل ارث

وکیل ارث

وکیل ارث و حل موضوعات ارث و میراث، بحث حقوقی مهمی میباشد که شاید بتوان گفت قسمت زیادی از پرونده های جاری در محاکم دادگستری را به خود اختصاص داده است. به علت پیچیدگی های این گونه دعاوی و عدم مهارت افراد در دفاع ازخود به علت نا اگاهی از قوانین موجود در خصوص ارث، پیشنهاد می شود در این موارد حتما از وکیل ارث و اطلاعات ایشان کمک بگیرید.

در مساله ارث ما با سه رکن مواجه هستیم: مورث، وارث و ارث یا ماترک

مورث کسی می باشد که از دنیا می رود و از خود اموال و دارایی هایی به جا گذاشه است. وارث به شخصی گفته می شود که از شخص فوت شده (مورث) ارث می برد و ارث یا میراث یا ماترک آن بخش از اموال شخص فوت شده است که از ایشان به جای مانده است. پس از فوت افراد، لازم است تا وضعیت دارایی ایشان مشخص گردد. عمده ترین اختلافات افراد در موضوع ارث در این خصوص است که نمی دانند آیا وارث شخص فوت شده می باشند یا خیر و مساله مهتر اینکه سهم الارث ایشان به چه میزان می باشد. این ها مواردی است که وکیل ارث با تبحر و تخصص خود می تواند به شما مشاوره داده و بهترین راه را برای رسیدن به حق و حقوقتان پیش روی شما قرار دهد.

وکیل امور ارث و میراث

سوال این است که وکیل امور ارث کیست و چه شاخصه هایی باید داشته باشد.شایان ذکر است کلیه وکلای پایه یک دادگستری می توانند در پرونده ارث و دعاوی ارث ورود کرده و قبول وکالت نمایند.

اما لازم است که وکیل امور ارث کسی باشد که علاوه بر دانش عام حقوقی به طور اختصاصی نیز دانش و توانایی این دعاوی را داشته باشد و با تسلط بر قوانین و مقررات مربوطه بتواند بهترین مسیر را برای حل دعوی ارث انتخاب نماید.

یک وکیل متخصص ارث باید تجربه کافی در این دعاوی را داشته باشد زیرا همان گونه که مطرح شد در برخی از دعاوی ارث اختلاف و درگیری به بالاترین حد خود می رسد و از آنجا که وراث از نزدیکان یکدیگر هستند می تواند عواقب و تبعات بسیار ناگواری در پی داشته باشد که این امر می طلبد که یک وکیل متبحر و با تجربه ارث با انتخاب روشهای بهتر این درگیری ها را به حداقل رسانده و از یک فاجعه جلوگیری نماید.

وظایف وکیل ارث و میراث

وکیل ارث و میراث کسانی می باشد که در حوزه قوانین و مقررات ارث و میراث تخصص دارد. این افراد می‌ توانند در امور مربوط به ارث، از جمله انحصار وراثت، تقسیم اموال، وصیت، و دعاوی ارث به مراجعان کمک کنند. وظایف اصلی وکیل ارث و میراث عبارت هستند از:

  • مشاوره حقوقی در حوزه ارث و میراث: وکیل ارث می‌ تواند به مراجعان در مورد حقوق و وظایف آن ها در حوزه ارث و میراث مشاوره دهد.
  • اخذ گواهی انحصار وراثت: گواهی انحصار وراثت سندی می باشد که نشان می‌ دهد چه افرادی از یک فرد فوت شده ارث می‌ برند. وکیل ارث می‌ تواند به مراجعان در اخذ این گواهی کمک نماید.
  • تقسیم اموال متوفی: وکیل ارث می‌ تواند به مراجعان در تقسیم اموال متوفی به طور عادلانه کمک کند.
  • تنظیم وصیت نامه: وکیل ارث می‌ تواند به مراجعان در تنظیم وصیت نامه‌ ای که منطبق با قوانین و مقررات است کمک نماید.
  • دفاع از حقوق مراجعان در دعاوی ارث: در حالی که میان وراث اختلافی در مورد ارث وجود داشته باشد، وکیل ارث می‌ تواند از حقوق مراجعان در دادگاه دفاع نماید.
وکیل ارتوکیل ارت

طبقات ارث

در این مطلب به بررسی این موضوع می پردازیم که چه کسانی از متوفی ارث می برند.

افرادی که با شخص فوت شده رابطه خونی و نسبی دارند از ایشان ارث میبرند. علاوه براین، همسر متوفی نیز جز ورثه به شمار می رود. خویشاوندان نسبی هر شخص به طبقات زیر قابل تقسیم هستند:

طبقه اول شامل پدر، مادر، فرزندان متوفی می باشد. نوه های متوفی در صورت فوت همه فرزندان در این طبقه قرار خواهند گرفت.

طبقه دوم پدربزرگ، مادربزرگ، خواهران و برادران قرار می گیرند. در صورت فوت همه خواهران و برادران، فرزندان آنها نیز در این طبقه جای خواهند داشت.

طبقه سوم خاله‌ ها، دایی‌ ها، عمه ها و عموها هستند و به مانند طبقات پیش، در صورت فوت همه این افراد، فرزندان آنها در این طبقه جایگذاری می شوند.

در یک مبحث ارث یک قاعده کلی وجود دارد و آن این است که در صورت زنده بودن حتی یک نفر از طبقه قبلی، افراد طبقه بعدی ارثی نمی برند. مثلا اگر یکی از فرزندان متوفی زنده باشد، پدربزرگ، مادربزرگ، خواهران و برادران متوفی از ارث محروم خواهند شد.

سهم الارث همسر متوفی

جالب است بدانید که سهم الارث همسر متوفی همیشه محفوظ می ماند و  فرقی نمی کند که ترکه به کدام گروه از طبقات ارث تعلق بگیرد، در هر صورت همسر فرد متوفی از ایشان ارث خواهد برد. لذا ارث بری زن و شوهر با یکدیگر تفاوت هایی داشته و با پیچیدگی هایی نیز همراه است که بهتر انست در چنین مواردی به وکیل ارث مراجعه شود تا با مشاوره تخصصی از  تضییع احتمالی حقوقتان گرفته شود.

سهم الارث شوهر

پخش‌کننده صوت

سهم الارث زن

سهم الارث زن از اموال شوهرش یک چهارم و یا یک هشتم اموال است. اگر شوهر فرزند یا فرزندانی داشته باشد سهم زن یک هشتم ترکه خواهد بود. در صورتی که شوهر فرزند نداشته باشد یک چهارم اموالش به زن می رسد. اگر شوهر به جز همسرش وارث دیگری نداشته باشد، همسر او تنها سهم الارث خود را خواهد داشت و بقیه اموال مرد به عنوان اموال بلاوارث معرفی می‌ شود. در صورتی که مرد دو یا چند همسر داشته باشد، یک چهارم یا یک هشتم ترکه به طور مساوی بین همه همسرانش تقسیم می شود. نکته مهم این است که مرد از تمام اموال زن ارث خواهد برد لیکن زن از تمام اموال منقول و صرفا از قیمت اموال غیرمنقول شوهر خود ارث خواهد برد.

دعاوی ارث

یکی از موضوعات حقوقی که می توان گفت اکثر خانواده ها و اشخاص به نوعی با آن درگیر می شوند و از موضوعات غیر ترافعی نیز است، مبحث ارث است که البته در مواردی نیز ترافعی گشته و باعث اختلاف و نزاع می گردد.بحث ارث و تقسیم ماترک متوفی میان اشخاصی که از ایشان ارث می برند هم یک بحث شرعی است و هم یک بحث حقوقی.

جهت مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید