خرید ظروف لعابی
خرید ظروف لعابی
در قرون 9 و 10 میلادی، خرید ظروف لعابی در خاورمیانه و روسیه تغییراتی را در تکنیک منعکس می نمودند که جلوه های پیچیده و دقیقی از شیشه های رنگی ایجاد نمود. در قرن 15، صنعتگران به سوی پیچیدگی و سبک های مختلف گرایش یافتند. ظروف لعابی و ماگ لعابی این دوره ها در حال حاضر از ارزش بسیاری برخوردار می باشند، به این دلیل که نمایانگر صنایع دستی خیلی دقیق و ظریفی می باشند.
لعاب کاری ظروف
لعاب کاری و مینا کاری معمولا برای آثار هنری تا قرن 18 به کار برده می شد. آلمان به دلیل اولین ظروف چدنی لعابی معروف است. در آن زمان ورق مینا کاری شده نیز در سوئد تولید می گردید. با پیشرفت تولید فلز در اواخر دهه 1800، ورقهای میناکاری شده کیفیت بهتری یافتند و اتصالات و دستگیره های فلزی به اشکال با دوام تری تبدیل شدند. جهت داشتن خرید ظروف لعابی با کیفیت خرید ظرف بنشاد را توصیه می نماییم.
ظروف سرامیکی لعابی چیست؟
لعاب سرامیکی اغلب از ترکیباتی همانند کوارتز، فلدسپات و اکسیدهای فلزی مثل سرب تشکیل گردیده است. هر یک از این ترکیبات دارای بافت و درشتی متفاوتی می باشند که بعد از آسیاب به یک شکل تبدیل می شوند.
لعاب دادن روی ظـروف
مواد لعاب را ابتدا آسیاب نموده و سپس به طور خمیری نرم و نازک آماده می شوند. سرامیک های تولید شده با هر طرح و شکلی بایستی پیش از ورود به کوره و پخت نهایی لعاب شوند. ظروف لعاب دار پیش از ورود به کوره به طور کامل با این خمیر پوشیده می شوند.
به صورتی که در یک محفظه بزرگ که ظروف سرامیکی در آن غوطه ور شده اند خمیر خیلی نازکی از ترکیب لعاب وجود دارد.
بعد از غوطه ور شدن کامل در مدت زمان مشخص، سرامیک از محفظه خارج شده و وارد کوره می گردد تا در دمای مشخصی خشک شود. دما در این مرحله خیلی مهم است و بایستی از قبل روی دمای مناسب تنظیم شود.
انواع ظروف لعاب دار
ظروف فلزی لعابدار: ظروف فلزی خیلی زود زنگ می زنند و جهت جلوگیری از زنگ زدن ظـروف فلزی روی آنها را با لعاب می پوشانند. دوام ظروف لعابدار فلزی در مقابل رطوبت بسیار بیشتر می باشد.
نکات مهم ظـروف لعابی
ولی بایستی توجه داشته باشید که ظـروف لعابدار فلزی نباید در معرض گرما یا سرمای شدید قرار گیرند به این دلیل که احتمال ترک خوردن و آسیب دیدن لعاب وجود دارد. ضربات نیز میتواند به لعاب آسیب برساند. نوعی ظروف میناکاری فلزی به رنگ زرد کم رنگ که چند سال پیش بیشتر رایج بود. و در بیشتر آشپزخانه های قدیمی بهترین نوع میناکاری فلزی می باشد.
ظروف سرامیکی لعابی
پایه این ظروف سرامیک، سفال و پودر چینی می باشد. از لعاب سرامیکی جهت ماندگاری و جلا بیشتر استفاده می گردد. این لعاب بصورت خمیری نازک و به طور کامل یکدست می باشد که میتواند سوراخ های ریز روی سرامیک را بپوشاند. ظروف لعاب دار ارزش بیشتری می یابند و خریداران بهتری دارند. اگر از لعاب مناسب برای این ظروف استفاده شود از لحاظ دما و پخت مشکلی نخواهند داشت.
انواع لعاب روی ظروف لعاب دار
- لعاب بی رنگ ظروف: ترکیبی از کلسیم، سیلیس و خاک رس چینی سفید که به خوبی آسیاب شده و نرم شده باشد میتواند لعاب بی رنگی ایجاد نماید. این لعاب معمولا جهت پوشاندن سطوح چینی به کار برده می شود.
- لعاب بی رنگ رنگ خاصی ندارد و تنها موجب افزایش شفافیت، براقیت و ماندگاری ظروف چینی می گردد و در نتیجه کار نهایی گران تر می باشد.
- لعاب رنگی ظـروف: لعاب های رنگی در چندین رنگ گوناگون وجود دارند که از لحاظ ترکیب متفاوت هستند.
- وجود اکسید مس در خمیر لعاب رنگ آبی به ظـروف لعاب داده می دهد. افزودن اکسید آهن به خمیر لعاب رنگ سبزی به آن می دهد. افزودن کرومات سرب میتواند موجب رنگ زرد و بنفش کاسیوس شود.
- لعاب رنگی بیشتر روی ظـروف سفالی لعابدار انجام می گیرد.
- لعاب کدر ظـروف: این لعاب از ترکیب SnO2، PbO، SiO2، Pb3O4، نمک و کربنات سدیم به دست می آید. این ترکیب بصورت پودر و رقیق شده جهت پوشاندن ظروف چینی تقلبیبه کار برده می شود.
جهت مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید