سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کابل دوربین مداربسته

کابل دوربین مداربسته

کابل دوربین مداربسته یکی از تجهیزات ضروری برای نصب و راه اندازی سیستم های نظارت تصویری است. این کابل ها در انواع مختلفی از جمله کابل کواکسیال و کابل شبکه وجود دارند، که هر کدام کاربردها و قیمت های متفاوتی دارند.

در سیستم های مداربسته، دوربین های با سیم از کابل کواکسیال استفاده می کنند تا تصاویر را به دستگاه DVR یا NVR برسانند. کابل کواکسیال انتقال تصاویر را به صورت آنالوگ انجام می دهد و مناسب برای دوربین های AHD است.قیمت این کابل ها معمولاً ارزان تر از کابل های شبکه است.به

عنوان مقابل، در دوربین های مداربسته آی پی از کابل شبکه استفاده می شود. این کابل ها انتقال تصاویر را به صورت دیجیتال انجام می دهند که برای تکنولوژی آی پی مناسب است. قیمت کابل های شبکه معمولاً گرانتر از کابل کواکسیال است.

خرید از فروشگاه تجهیزات شبکه و دوربین مدار بسته وستاتچ

کابل کواکسیال برای دوربین مداربسته

همانطور که قبلاً اشاره شد، کابل‌های کواکسیال برای انتقال سیگنال‌های تلویزیونی و دوربین مداربسته استفاده می‌شوند. ظاهری آنها شبیه به سیم آنتن تلویزیون است. اما مهمترین عامل در کیفیت این کابل‌ها جنس مغزی آنها است. در گذشته، معمولاً مغزی کابل‌های کواکسیال از مس ساخته می‌شدند. اما به دلیل گران شدن قیمت مس، در حال حاضر بسیاری از کابل‌ها از جنس آلومینیوم ساخته می‌شوند.

 کابل‌های دارای مغزی آلومینیومی روکش مسی دارند و ظاهر آنها به شکلی مشابه کابل‌های دارای مغزی مسی است. با این حال، هنوز هم کابل‌های دارای مغزی مسی در بازار وجود دارند، اما با قیمت بالاتری به فروش می‌رسند.

کابل‌های کواکسیال از یک مغزی، شیلد، فویل و روکش پلاستیکی تشکیل شده‌اند.

این کابل‌ها بر اساس سطح مقطع مغزی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. شیلد در واقع یک رشته از سیم‌ها است که حول مغزی پیچیده شده است. عواملی که کیفیت یک کابل کواکسیال را تعیین می‌کنند، سطح مقطع مغزی کابل و تعداد رشته‌های شیلد آن هستند. هر چه تعداد رشته‌های سیم شیلد بیشتر باشد، کیفیت کابل برای انتقال تصویر دوربین مداربسته بهتر خواهد بود.

در بازار دوربین‌های مداربسته، می‌توانید انواع کابل کواکسیال را پیدا کنید. برخی از این کابل‌ها شامل کابل کواکسیال 6 در 64، کابل کواکسیال 7 در 96 و کابل کواکسیال 7 در 128 می‌باشند. به‌عنوان مثال، زمانی که در بازار به کابل کواکسیال 6 در 64 اشاره می‌کنند. منظور از آن این است که ضخامت مغزی این کابل 0.6 میلی‌متر و شیلد آن شامل 64 رشته می‌باشد.

کابل دوربین مدار بسته ترکیبی

کابل های ترکیبی دوربین مداربسته یکی از انواع کابل های موجود در بازار هستند. ساختار این کابل ها از دو رشته سیم برای انتقال برق به دوربین مداربسته و یک کابل کواکسیال تشکیل شده است.

 از ویژگی هایی که بر قیمت و کیفیت این کابل ها تاثیر می گذارد، ضخامت سیم های برق مثبت و منفی می باشد.

این سیم ها در سه ضخامت 0.5 ، 0.75 و 1 میلی‌متر موجود هستند. همچنین نوع دیگری از کابل های ترکیبی وجود دارد که سیم های برق آن از نوع سیم افشان است و در برخی موارد خاص مانند نصب دوربین مداربسته در آسانسور استفاده می شود.

کابل دوربین مداربسته-1

کابل شبکه برای دوربین مدار بسته

کابل‌های شبکه به منظور انتقال تصویر در دوربین‌های آی پی (تحت شبکه) استفاده می‌شوند. در کیفیت کابل شبکه، جنس رشته‌های داخل آن بسیار حائز اهمیت است. رشته‌های سیم داخل کابل شبکه دوربین مداربسته ممکن است از مس، آلومینیوم یا مس-آلومینیوم به صورت ترکیبی باشند.  و با افزایش درصد مس در آن، کیفیت انتقال تصویر در سیستم‌های نظارت تصویری نیز بالاتر خواهد بود. 

البته، همانطور که قابل تصور است، کابل‌های با جنس رشته‌های مس دارای قیمت بالاتری نیز خواهند بود. در بازار، برندهای معروفی مانند لگراند و نگزنس در زمینه تولید کابل شبکه دوربین مداربسته وجود دارند.

کابل شبکه UTP

کابل‌های شبکه UTP به طور عمومی با نام کابل‌های CAT5 شناخته می‌شوند و نسبت به کابل‌های SFTP کیفیت کمتری دارند. عدد 5 که در نام کابل‌های CAT5 استفاده می‌شود، به سطح مقطع رشته سیم‌های موجود در آن کابل اشاره دارد. به طور معمول، سطح مقطع هر یک از 8 رشته سیم موجود در کابل شبکه CAT5 نهایتاً 0.35 (سی و پنج صدم) تا 0.38 (سی و هشت صدم) است.

کاربرد اصلی کابل شبکه UTP در نصب‌های کوتاه‌مدت است و به طور معمول در کابل‌کشی دوربین‌های مداربسته با طول‌های 50 متر، 70 متر و حداکثر تا 100 متر استفاده می‌شود. اگر قصد استفاده از کابل UTP برای متراژ بالاتر از 100 متر را داشته باشید، ممکن است بر روی تصاویر دوربین نویز ایجاد شود، ارتباط با تاخیر برقرار شود و احتمالاً قطع و وصل شود. به همین دلیل توصیه نمی‌شود از کابل‌های UTP برای نصب‌های با متراژ بالا استفاده کنید.

کابل شبکه SFTP

کابل‌های شبکه SFTP معمولاً از کیفیت بالاتری نسبت به کابل‌های UTP (Unshielded Twisted Pair) برخوردارند. دو نوع کابل با کیفیت بالا که در حال حاضر در بازار وجود دارند، کابل CAT6 و کابل CAT7 هستند. 

کابل‌های شبکه CAT6 دارای سطح مقطعی متفاوت هستند که از 0.42 شروع می‌شود و تا 0.58 می‌توان یافت. ارقام بین این مقادیر به صورت 0.02 اضافه می‌شوند، به عنوان مثال، می‌توان کابل با سطح مقطع 0.44 و 0.46 نیز یافت. از طرفی، کابل‌های شبکه CAT7 قطعاً گزینه‌ی گرانتری هستند و استفاده از آن‌ها معمولاً در مکان‌هایی که کیفیت انتقال مهم است و همچنین پروژه‌هایی که برنامه‌ریزی برای مدت طولانی استفاده از آن‌ها را پیش‌بینی می‌کنند، مناسب است.

 استفاده از کابل‌های CAT7 در موارد ساده و روزمره اقتصادی نیست. سطح مقطع این کابل‌ها از 0.58 شروع می‌شود و تا 0.80 ادامه دارد. ارقام بین این مقادیر نیز با افزایش 0.02 تغییر می‌کنند. 

هرچه سطح مقطع آن بزرگتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. موجودی کابل استاندارد در بازار گسترده‌تر است و در اکثر مواقع برای استفاده‌های گسترده کافی خواهد بود. اما در صورتی که کیفیت بالا، دوام، یا نیاز به فعالیت در شرایط خاص دارید، ممکن است به تهیه کابل‌های با کیفیت بالاتر نیاز پیدا کنید.

برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد کابل دوربین مداربسته کلیک نمایید.