سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دیوار کشی و حصار کشی باغ

حصار کشی باغ

به عنوان بهترین مشاور در مورد حصار کشی باغ، در اینجا در مورد قوانین دیوارکشی در اراضی کشاورزی صحبت خواهیم کرد. اراضی کشاورزی شامل همه اراضی زیر کشت آبی و دیم و آیش می‌ شود، از جمله باغ‌ ها، نهالستان‌ ها و زمین‌های کشاورزی که در آن ها محصولات باغی تولید می‌ شود.

طبق قانون، خرد کردن اراضی کشاورزی ممنوع است. همه اقداماتی مانند فنس کشی، قطعه بندی، تفکیک و تقسیم اراضی کشاورزی که کمتر از حد نصاب‌های فنی و اقتصادی تعیین شده در قانون باشد، مصداق خرد کردن اراضی کشاورزی است و ممنوع است. بسیاری از مالکان املاک و زمین‌های کشاورزی و باغی جهت حفاظت از محصولات خود، اقدام به حصارکشی زمین‌ها و باغات خود می‌نمایند.

همچنین حصارکشی می‌تواند برای تعیین محدوده ملک و جلوگیری از ورود اشخاص و حیوانات انجام شود. در کل، کشیدن حصار و احداث دیوار و نرده اطراف زمین‌های کشاورزی ممنوع است. اما در مورد زمین‌های کشاورزی و باغی که احتمال خسارت از جانب حیوانات وحشی به محصولات زراعی و باغی وجود دارد، مجوزهای فنس کشی و نرده‌گذاری تحت شرایط خاصی صادر می‌شود.

آگاهی از چگونگی اخذ مجوز حصارکشی بسیار مهم است. در این مبحث، شما را با قوانین حصارکشی زمین‌ های کشاورزی و باغی آشنا خواهیم کرد. اگر شما نیز به دنبال دریافت مجوز حصارکشی برای زمین‌های کشاورزی و باغی خود هستید، با ما همراه باشید. به عنوان بهترین مشاور املاک در اصفهان، ما آماده ارائه راهنمایی و کمک به شما هستیم.

قوانین دیوارکشی اراضی کشاورزی و باغی

یکی از مسائلی که همواره مورد بحث بوده است، موضوع حصارکشی در اطراف زمین‌های زراعی و باغی است. ایجاد فنس در اطراف زمین‌های کشاورزی، راهی برای تعیین محدوده ملک و همچنین تامین امنیت کشاورز و محصولات کشاورزی در برابر ورود اشخاص و حیوانات بوده است. طبق نظر قانونگذار، هرگونه دیوارکشی که منجر به خرد شدن زمین‌های کشاورزی شده و به بهره‌برداری کشاورزی آسیب برساند، ممنوع است.

اما در صورتی که حصارکشی در اطراف زمین‌های کشاورزی خللی در امر کشاورزی به وجود نیاورده و مصداق تغییر کاربری غیرمجاز نباشد، بلامانع است. بنابراین، مالکین زمین‌های کشاورزی و باغی چنانچه شرایط قانونی را رعایت کنند، مجوز حصارکشی برای آنان صادر می‌شود. در قانون، مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز به طور روشن بیان شده است. برای حفظ حقوق کشاورزان و حفظ تولیدات کشاورزی، اهمیت رعایت قوانین حصارکشی اطراف زمین‌های کشاورزی بسیار مهم است.

حصار کشی باغحصار کشی باغ

شرایط حصار کشی زمین های کشاورزی و باغی

هرگونه حصارکشی و احداث دیوار در اطراف زمین‌های کشاورزی ممنوع است و سازمان جهاد کشاورزی اجازه صدور مجوز دیوارکشی در اطراف زمین‌های کشاورزی را صادر نمی‌کند. اما در مورد زمین‌های کشاورزی که احتمال خطر نابودی محصولات کشاورزی از جانب حیوانات وحشی وجود داشته باشد، در کمیته مربوطه تصمیم‌گیری می‌شود و در صورت موافقت مدیر جهاد کشاورزی شهرستان، مجوز حصارکشی صادر می‌شود. ایجاد حصار یا دیوار در اطراف باغ‌هایی که اسناد مشاعی دارند، در صورتی که فنس کشی بدون پی‌ریزی ممتد باشد و باعث تفکیک و قطعه‌بندی زمین نشود، با مجوز سازمان جهاد کشاورزی بلامانع است. همچنین در مورد باغاتی که دارای سند رسمی باشند، احداث دیوار به ارتفاع 80 سانتیمتر و یا تعمیر دیوارهای قدیمی بلامانع است.

صدور مجوز فنس کشی برای باغ‌ها کمتر از یک هکتار ممنوع است، البته می‌ توان برای فنس کشی مشترک برای چند باغ کنار هم مجوز دریافت کرد. در این صورت، باغ‌داران می‌توانند با همکاری و توافق با یکدیگر، حصار مشترکی را در اطراف زمین‌های خود بنا نمایند. در نهایت، برای احترام به قوانین و حفظ حقوق کشاورزان، توصیه می‌ شود. قبل از هرگونه حصارکشی یا احداث دیوار در اطراف زمین‌های کشاورزی، اطلاعات در صورتی که نیاز به حصارکشی یا احداث دیوار در اطراف زمین کشاورزی وجود دارد، ابتدا باید با مدیر جهاد کشاورزی شهرستان در مورد این موضوع مشورت کنید. اگر احتمال خطر نابودی محصولات کشاورزی از جانب حیوانات وحشی وجود دارد، می‌توانید در کمیته مربوطه درخواست مجوز حصارکشی را تقدیم کنید.

در صورتی که باغی دارای اسناد مشاعی است، می‌توانید با درخواست مجوز فنس کشی بدون پی‌ ریزی ممتد و تفکیک و قطعه‌ بندی زمین، حصاری را در اطراف باغ بنا کنید. اما برای احترام به قوانین و محدودیت‌ های مربوطه، توصیه می‌ شود قبل از هرگونه عملیات حصارکشی یا احداث دیوار، مجوز لازم را از سازمان جهاد کشاورزی دریافت کنید.

در مورد باغاتی که دارای سند رسمی هستند، می‌ توانید به ارتفاع 80 سانتیمتر دیوار بنا کنید یا دیوارهای قدیمی را تعمیر کنید بدون نیاز به مجوز. به همین ترتیب، در صورتی که باغ شما کمتر از یک هکتار است و نیاز به فنس کشی دارید، مجوز صادر نمی‌شود. اما می‌توانید با هماهنگی با باغ‌داران دیگر و دریافت مجوز فنس کشی مشترک، حصاری را در اطراف باغ‌های همسایه بنا کنید. در نهایت، توصیه می‌ شود قبل از هر گونه عملیات حصارکشی یا احداث دیوار، با مراجع مربوطه هماهنگی کنید و اطلاعات لازم را جهت رعایت قوانین و مقررات مربوطه دریافت کنید.

مجازات های تعیین شده برای حصار کشی غیر مجاز

در صورتی که شما قصد دارید زمین یا باغی را خریداری کنید، بهتر است قبل از هرگونه عملیات حصارکشی، به مراجع قانونی مربوطه مراجعه کنید و اطلاعات کاملی درباره وضعیت قانونی زمین و مجوزهای لازم برای حصارکشی دریافت کنید. این مراجع ممکن است شامل شهرداری، جهاد کشاورزی یا سازمان محیط زیست باشند.

به منظور انجام حصارکشی، حتماً باید مجوزهای لازم را از مراجع قانونی مربوطه دریافت کنید. این مجوزها بر اساس قوانین و مقررات محلی و ملی صادر می‌شوند و به شما اجازه می‌دهند به طور قانونی حصارکشی را انجام دهید. با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، می‌توانید از دردسرهای حقوقی و مالی جلوگیری کنید و از حقوق خود بهره‌برداری کنید. همچنین، از افزایش احتمال تخریب حصار و ساختمان‌های ساخته شده و مجازات نقدی جرمانه نیز پیشگیری خواهید کرد.

بنابراین، برای جلوگیری از هرگونه مشکل در مورد حصارکشی زمین یا باغ، بهتر است قبل از خرید زمین یا باغ، به مراجع قانونی مربوطه مراجعه کرده و از وضعیت قانونی زمین و مجوزهای لازم مطلع شوید.

حصار کشی باغحصار کشی باغ

مراحل دریافت مجوز حصار کشی زمین های کشاورزی و باغی

جهت دریافت مجوز ایجاد حصار در اطراف زمین های کشاورزی و باغات، بایستی بر اساس مراحل زیر عمل کرد.
مرحله اول: متقاضی دریافت مجوز حصارکشی باید مدارک شناسایی و سند مالکیت خود را به همراه درخواست مبنی بر ایجاد فنس و حصار اطراف زمین کشاورزی به شهرداری و یا بخشداری مربوط ارائه دهد. تا این درخواست به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارسال شود.
مرحله دوم: با استفاده از شرکت های مشاوره فنی و خدمات کشاورزی نقشه و کروکی زمین را تهیه کرد.
مرحله سوم: بازدید کارشناسان امور اراضی شهرستان از محل اجرای طرح و دریافت استعلامات لازم.

مرحله چهارم: ارسال پرونده از راه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان به دبیرخانه کمیسیون در استان.
مرحله پنجم: بررسی پرونده و رفع نواقص موجود در آن و طرح پرونده در کمیسیون های مربوطه بوسیله در دبیرخانه کمیسیون استان.
مرحله ششم: در حالی که موافقت نامه بوسیله دبیرخانه کمیسیون مربوطه صادر شود، نتیجه برای اخذ مجوز فنس کشی از سوی مراجع ذیصلاح به متقاضی ابلاغ شده و ایجاد فنس و حصار بلامانع می باشد.

 

جهت مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید